maanantai 14. toukokuuta 2012

Nora Roberts: Sininen lahti

"Seth Quinn, nuorin Ray ja Stella Quinnin adoptiopojasta, on nyt maailmankuulu taidemaalari. Hän on asunut viisi vuotta Euroopassa, mutta kaipaa takaisin juurilleen. Niinpä hän palaa kotikaupunkiinsa St. Chrisiin, missä hänen vanhemmat veljensä Cam, Ethan ja Philip elelevät perheineen. Tyytyväisenä hän asettuu siniseen taloonsa, eikä tunne oloaan yksinäiseksi. Onhan hänen ympärillään laaja ja lämmin sukunsa - ja laituriss purjevene.

Mutta paljon on ehtinyt muutua maailmalla vietettyjen vuosien aikana. Tärkein muutis tuntuu olevan Drusilla Whitcomb Banks, kaunis kukkakauppias, joka on vastikään muuttanut St. Chrisiin. Hän on jättänyt taakseen Washingtonin seurapiirit ja rikkaat, mutta kylmät vanhemmat. Taakse on jäänyt myös purkautunut kihlaus, jonka muisto kirveltää. Dru onkin päättänyt aloittaa uuden elämän itsellisenä naisena, joka ei miestä haikaile.

Seth rakastuu Drusillaan ensi silmäyksellä, mutta tämä epäröi. Drun on vaikea luottaa ihmisiin, jopa ymmärtäväiseen Sethiin, joka ahdistava lapsus piinaa yhä, vaikka hän pääsi kymmenvuotiaana uuteen kotiin.

Kun pelottava Gloria DeLauter, Sethin biologinen äiti, palaa kuvioihin, Sethin ja Drun romanssi uhkaa kuihtua nuppuunsa, Gloria tietää Drun perhetaustasta ja vaatii pojaltaan rahaa korvaukseksi siitä, ettei kerro Sethin menneisyyteen kätkeytyvää salaisuutta.

Lopulta epätoivoinen Seth uskoo huolensa Drulle, joka kutsuu Quinnien klaanin perhekokoukseen. Perinteiseen tapaan se pidetään Camin ja Annan keittiössä tuoksuvien ruokapatojen ääressä..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti