torstai 17. toukokuuta 2012

David Foenkinos: Vaimoni eroottinen potentiaali

"Hector on tavaroiden Don Juan. Hän on keräillyt kaikkea: metrolippuja, vaalikampanjamerkkejä, jäniksenkäpäliä, kroatialaisia sananparsia, coktailtikkuja, aamuviiden ääniä. Kaikkea yhtä innokkaasti, koko olemassaolo huokuen kiihkoa ja vimmaa puhtaan euforian ja äärimmäisen masennuksen kausineen.

Syvästä aallonpohjaasta ponnistettuaan Hector saa tarpeekseen. Hän päättää lopettaa keräilyn tykkänään ja keskittää tarmonsa ainutlaatuisuuteen - vain huomatakseen ryhtyneensä keräilemään tuoretta vaimoaan Brigitteä."


"Hector on juuri törmännyt onneen, niin yksinkertaista se on. Eikä se missään tapauksessa ole osoitus machoilusta, hector on mahdollisimman kaukana machosta, kuten tiedätte. On vain niin, että onni harvoin ilmoittaa tulostaan. Joissakin tarinoissa se ilmestyy hetkellä, jolloin ritari pelastaa prinsessan. Tässä se putkahtaa ilmoille hetkellä, jolloin sankari katselee ikkunaa pesevää sankaritarta."


En oikein osaa päättä onko tämä kirja hyvä vai huono. Outo se ainakin on. Valitsin kirjan nimen perusteelle, se kuulosti mielenkiintoiselta, mutta sisältö ei noussut sille tasolle mitä siltä odotin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti