keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Nora Roberts: Cordina


Varastetut muistot:


"Hän juoksi kuin henkensä edestä. Hän pakeni tietämättä, mitä hän pakeni. Pelko siivitti hänen askeleensa, kunnes hän lysähti tiedottomana tienposkeen.

Cordinan ruhtinaskunnan prinsessa Gabriella tuli tajuihinsa sairaalassa.

Hän ei tuntenut isäänsä, eikä veljiään... Hän oli menettänyt muistinsa!

Hän ei uskaltanut luottaa keneenkään. Hänen henkivartijakseen värvätty Reeve MacGee osoitti hänelle tilanteen valoisan puolen: hän katsoi nyt lähipiiriään uusin silmin ja erottaisi paremmin ystävät vihollisista. Aikaa myöten kyllä selviäisi, miksi hänet oli siepattu ja kuka johti konnajoukkoa.

Ja aikaa myöten hänen muistonsakin varmasti palaisi, ja tunteet heräsivät eloon..."


Meren tuolla puolen:

"Eve Hamilton johti perustamaansa teatteria ja sen menestyminen oli hänelle kaikki kaikessa. Kun satumaisen kauniin pienen Cordinan ruhtinaskunnan kruununprinssi Alexander kutsui Even seurueen maahnsa esiintymään, Eve arveli tilaisuutensa tulleen. Lopullinen läpimurto suuren maailman parrasvaloihin tapahtuisi heti onnistuneen kiertueen jälkeen!

Osaltaan kutsun hyväksymiseen houkutti sekin, ettei Eve ollut unohtanut nuorena tyttönä tapaamaansa Alexanderia, joka oli tehnyt häneen lähtemättömän vaikutuksen majesteettisuudellaan, mutta jäänyt muuten vieraaksi toisin kuin ruhtinasperheen muut jäsenet, jotka olivat ottaneet Even avosylin vastaan ja ystävystyneet hänen kanssaan. Ehkä kää vihdoin sulaisi Alexanderin sydämestä...

Eve punnitsi ammatillisia ja henkilökohtaisia haaveita Cordinaan saapuessaan, eikä osannut aavistaakaan, miten katalia juonia ruhtinassukua vastaan edelleen punottiin, ja miten vaarallisen syvälle hänetkin niihin sotkettaisiin. Koko tilanteen karmeus paljastui vasta, kun pommit alkoivat räjähdellä ja Even henkeä uhattiin..."


Salaisuuksia:

"Prinssi Bennet rakasti naisia, ja naiset rakastivat reipasta, iloluonteista prinssiä, joka ei ottanut turhan vakavasti mitään. Todellisen haasteen playboyprinssillemme tarjosi hoviin vierailulle kutsuttu hiljainen ja hillitysti käyttäytyvä lady Hannah. Miksi nuori vieras yritti olla mahdollisimman huomaamaton? Miksi hän kätki upeat vaaleat kiharansa kireääkin kireämmäksi nutturaksi? Miksi hän pukeutui ikäviin väreihin ja muodottomiin vartalon kätkeviin vaatteisiin? Miksi hän vastasi kysymyksiin vältellen, eikä kertonut itsestään mitään? Ja miten ihmeessä - kuten myöhemmin kävi ilmi -  hän osasi ratsastaa kuin satulaan syntynyt, vaikka väitti harrastavansa vain runoutta?

Bennet ei voinut olla kiinnostumatta arvoituksellisesta naisesta. Ladyn peitetehtävän todellista luonnetta hän ei kuitenkaan osannut aavistaakaan, eikä vaaroja, joihin lady Hannah tehtävänsä takia joutui. Kaiken takana oli vankilasta vapautunut Depoque-konna, joka jälleen kerran uhkasi koko valtakunnan tulevaisuutta. Peliä pelattiin valtavin panoksin, eikä mikään riski tuntunut liian isolta... Ei edes rakkaus naiseen, josta ei tiennyt kenen hyväksi hän toimi."


Cordinan jalokivi:

"Toiset havittelivat julkisuutta, prinsessa Camilla de Cordina oli saanut siitä tarpeekseen! Edustustehtäviä, hyväntekeväisyystanssiaisia, salamavalojen räiskettä, reportterien röyhkeitä kysymyksiä ja juorulehtien perättömiä skandaalinkäryisiä juttuja! Camilla antaisi kaikelle pitkät! Julkisuus oli polttanut hänet loppuun. Hän halusi elämäänsä uutta sisältöä ja mielenrauhansa takaisin.

Missä häntä ei tunnettaisi? Missä häntä kohdeltaisiin kuin ketä tahansa? Missä hänen annettaisiin olla rauhassa? Muutettuaan ulkonäköään hän lähti vuokratulla autolla kohti Vermontin syrjäseutuja. Hän joutui myrskyssä pulaan, ja pääsi hänet pelastaneen erakko-arkeologin apulaiseksi. Työ oli kiintoisaa, ja äksy arkeologi virkistävän erilainen mies kaikkien mielistelijöiden jälkeen. Onni tuntui jo hymyilevän Camillalle, mutta... Mitä tapahtuisi, kun hän paljastaisi syntyperänsä? Mies tiesi jo hänen salaavan jotakin..."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti