keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Deborah Harkness: Lumottu

"Jotakin oli juuri tapahtunut. Jotakin maagista.
Ei se ole mitään,  minä ajattelin ja marssin päättäväisesti ulos kirjastosta.
Oletko ihan varma? kuiskasi pitkään torjuttu ääni."



"Diana Bishop on nuori historiantutkija ja tunnetun noitasuvun jälkeläinen. Sukuun kohdistuneiden vainojen vuoksi hän tutkii alkemiaa puhtaasti tieteen voimin, mutta joutuu pyörtämään päätöksensä löytäessään salaperäisen käsikirjoituksen.

Dianan lisäksi valtaväestöön sulautuu laaja olentojen eli noitien, demonien ja vampyyrien joukko, jota maaginen kirja vetää puoleensa. Vahvoin loitsuin suojattu käsikirjoitus kätkee arvokasta tietoa kaikkien luotujen alkuperästä ja jopa kuolemattomuuden salaisuuden...

Asia kiiinnostaa myös perinnöllisyystieteilijä Matthew Clairmontia, joka siviiliammattinsa lisäksi on 1500-vuotias vampyyri ja intohimoinen darwinisti. Yhdessä he tempautuvat aikarajat rikkovaan seikkailuun, joka vie vainojiaan pakenevan parin aina Ranskanta Yhdysvaltoihin ja menneisyyden Englantiin. Dianan ja Matthewin välistä kiellettyä vetovoimaaei väkevinkään magia pysty tukahduttamaan, mutta ovatko seuraukset niin tuhoisia kuin raivostuneet olennot uskovat?"

Viime hetkellä kirjastosta lähtiessä tarttui käteen. Hyvä, että lähti mukaan , koska oli todella hyvä. Odotan jo seuraava osaa.

Lukekaa! Varsinkin jos pidätte fantasiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti