sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Nora Roberts: Kohtalo kuljettaa

"Pieni ja vaalea Tia Marsh matkaa maailmalla puhumassa erikoisalastaan antiikin mytologiasta. Kohtalo on kuljettanut hänet Helsinkiin, kaupunkiin, jonka valoisat kesäyöt huumaavat esiintymis- ja bakteerikammoa potevan akateemikonkin. Tian pää menee lopullisesti pyörälle, kun komea irlantilaismies Malachi Sullivan tulee kärttämään häneltä tietoja vanhoista kreikkalaisista taruista. Ja on hänestä muutenkin ihmeen kiinnostunut.

Malachi ei ilmesty Tian elämään sattumalta. Mies jahtaa Lusitania-aluksen onnettomuudessa meren pohjaan uponneita, mittaamattoman arvokkaita pienoispatsaita joiden omistaja oli Tian isoisoisä, kuuluisa antiikkikauppias Henry W. Wylie. Malachi puolestaan on patsaat aikanaan kähveltäneen ammattiroiston sukulainen. Kolmeksi kohtalottareksi kutsuttujen patsaiden yhteen saattaminen on jälkipolvien unelma. 

Kohtalottarien myyttinen voima kutsuu puoleensa monenlaista onnenonkijaa, ja vie heitä Helsingistä Irlantiin, Prahaan ja New Yorkiin – rakkauden, vihan ja ahneuden pauloihin."


Lempikirjani Robertsilta. Irlantilaisia miehiä ja kiivasta menoa. Sosiopaatteja ja sosiaalisesti sopeutumattomia. Varkaita ja myyttejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti