lauantai 31. joulukuuta 2011

Jude Deveraux: Silkkiäispuu

"Uusi nimi, uusi ulkonäkö, uusi elämä. Uusi rakkaus?

Silloin kun Lillian oli vielä miljönääri James Manvillen puoliso, jokainen hänen toiveensa toteutettiin ennen kuin hän ehti edes pyytää. Mutta James on kuollut, ja Lillian on jäänyt pennittömäksi skandaalilehdistön riepoteltavaksi.
Lillian pakenee julkisuutta uuden nimen ja uuden ulkonäön suojaan: hänestä tulee tuntematon Bailey James. Hänen ainoa perintönsä on ränsistynyt maatalo Virginian takamailla, ja siellä hän aloittaa uuden elämänsä. Maalaiselämä saa yllättävää hehkua, kun naapurissa asuva arkkitehti Matthew Longacre tarjoutuu Baileylle korjausmieheksi. Mutta jamesin jälkeen jättämä viesti ei jätä Baileytä rauhaan:

Ota selville totuus siitä mitä tapahtui, otathan, Pisamainen. Tee se minun tähteni. Ja muista, mitä teetkin, minä rakastan sinua.
J."




Deveraux kirjoittaa mukaansatempaavia kirjoja, mutta henkilöitä on aina ihan liikaa. Joku henkilö mainitaan kerran ja lopussa hän on kaiken keskustassa. Ei toimi.
Pääenkilö Lillianin muutos Baileyksi on kirjoitettu hyvin kauniisti. Kuinka hän saa vihdoinkin tuotua oman identiteettinsä näkyviin avioliittonsa jälkeen. Nainen, joka meni naimisiin nuorena ja eli miehensä suojissa, löytää itsestään voimavaroja, joita ei edes tiennyt omaavansa.

Pidän Deverauxin kirjoista, osasta enemmän kuin toisista. Henkilöhahmojen muistaminen vain tuottaa ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti